Pahanhajuinen hengitys

Lukuisat suomalaiset kärsivät pahanhajuisesta hengityksestä, mutta harva tietää, että apu löytyy omasta jääkaapista.

Sen, haiseeko oma hengitys pahalle voi testata nuolaisemalla omaa kättään, sen jälkeen henkäisemällä käteen ja sitten haistamalla kättä. Alla kahdeksan tehokkainta ruokaa, jotka auttavat pahanhajuiseen hengitykseen:

1. Vesi.
Helpoimmassa tapauksessa apu voi löytyä vedestä, sillä veden juonti kosteuttaa suun ja kurkun ja huuhtelee pahanhajuiset bakteerit ja ruoantähteet.

2. Omena.
Rouskuvat, runsaskuituiset ruoat saavat suun erittämään enemmän sylkeä, jossa on paljon happea, joka ehkäisee pahanhajuista hengitystä.

3. Purukumi.
Purkka lisää syljen tuotantoa ja poistaa hampaiden välistä ruoantähteet.

4. Ruoat, joissa on runsaasti C-vitamiinia.
C-vitamiini pysäyttää pahaa hajua aiheuttavia bakteereja syntymistä ja neutralisoi vahvan tuoksuisia ruokia, kuten sipuli ja valkosipuli.

5. Kreikkalainen jogurtti.
Kreikkalainen jogurtti alentaa vetysulfiitin määrää suussa. Erityisen tehokas valinta on kreikkalainen, rasvaton jogurtti.

6. Täysjyväleipä.
Vähähiilihydraattinen dieetti vaikuttaa myös hengitykseen. Terveelliset hiilihydraatit ovatkin parempi valinta, kuin vaikkapa vaalea leipä.

7. Kaneli.
Kanelin on todettu tappavan pahaa hajua aiheuttavia bakteereja.

8. Vihreä tee.
Kasvisten ja vihreän teen sisällään pitävät flavonoidit ehkäisevät suun bakteerien tarttumista hampaisiin.